torsdag 11. april 2024

Hva er en bekymringsmelding?

I prinsippet kan en bekymringsmelding være en hvilken som helst meddelelse fra en person eller instans til en annen om noe som bekymrer en. Men i Norge er det litt annerledes.

En bekymringsmelding er likevel noe de fleste forbinder med at barnevernet kan komme og ta barna fra deg uten lovlig grunn. Det er fordi barnevernet tar flere barn hver eneste dag fra foreldre, noe som virker merkelig høyt for et så lite land.

Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du sende en bekymringsmelding til barnevernet. Du trenger ikke å være sikker på at noe er galt, ifølge Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) som administrerer barnevernskontorene rundt i landet.

En bekymringsmelding til barnevernet er ofte det som starter en barnevernssak. Som oftest er det en ansatt som er fagorganisert under en fagorganisasjon som melder til en annen ansatt organisert under den samme fagorganisasjonen eller en samarbeidende fagorganisasjon.

Fagorganiserte har da skapt mer jobb for andre fagorganiserte. Dette er positivt for sysselsettingen og sikrer arbeidsinntekten til de som utfører slike handlinger, men igjen sitter barn og foreldre som ofre. Som man ser virker dette meget nærliggende vinningskriminalitet og organisert kriminalitet.